5 باور غلط در رژیم دیابت بارداری

تاریخ انتشار : ۱۴/۰۵/۱۴۰۲

فهرست مطالب

چه زمانی باید رژیم دیابت بارداری داشته باشیم؟ دیابت بارداری یک نوع دیابت است که در زمان بارداری ایجاد می‌شود و معمولاً پس از زایمان از بین می‌رود. این نوع دیابت باعث می‌شود که قند خون مادر بالا رود و ممکن است به سلامت خود و جنین آسیب برساند. برای کنترل قند خون و جلوگیری از عوارض دیابت بارداری، رعایت رژیم غذایی مناسب بسیار مهم است. در این مقاله به شما چند نکته درباره رژیم دیابت بارداری می‌گوییم.

باورهای غلط در مورد رژیم دیابت بارداری

۱. مصرف کربوهیدرات در فرد دیابتی ممنوع است.

۲.افراد دیابتی باید غذای مورد علاقه خود را حذف کنند.

۳.پروتئین از کربوهیدرات برای درمان دیابت مفیدتر است.

۴. درصورت ابتلا به دیابت باید کلیه مواد غذایی شیرین بصورت مطلق حذف شود.

۵.تنها علت ابتلا به دیابت بارداری، مصرف زیاد قند و شکر است.

رژیم دیابت بارداری چگونه است؟

رژیم دیابت بارداری باید شامل مقادیر کافی از پروتئین، چربی، کربوهیدرات، ویتامین، مواد معدنی و آب باشد. هدف از رژیم دیابت بارداری این است که قند خون را در حد طبیعی نگه دارد و از نوسانات شدید آن جلوگیری کند. برای این منظور، باید به نکات زیر توجه کنید:

– تعداد و ساعت وعده‌های غذایی را تنظیم کنید. بهتر است روزانه سه وعده غذای اصلی و سه تا چهار وعده میان‌وعده داشته باشید. فاصله بین هر وعده حداکثر ۳ ساعت باشد و هرگز وعده‌ای را از قلم نیندازید.

– مقدار کربوهیدرات را کنترل کنید. کربوهیدرات منبع اصلی انرژی برای بدن است، اما اگر بیش از حد مصرف شود، باعث افزایش قند خون می‌شود. بهتر است کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای، ماکارونی سبوس‌دار، حبوبات، سبزیجات نشاسته‌ای و میوه‌ها را به جای کربوهیدرات‌های ساده مانند شکر، عسل، شیرین‌کننده‌ها، شیرینی‌جات، نان سفید، برنج سفید و آبمیوه ترجیح دهید. همچنین مقادیر کافی از فیبر را در رژیم خود قرار دهید.

– پروتئین‌های باکفایت را در رژیم خود داشته باشید. پروتئین لازم برای ساخت عضلات، بافت‌ها و هورمون‌های بدن است. پروتئین همچنین به کنترل قند خون کمک می‌کند. منابع خوب پروتئین شامل گوشت قرمز چرخ‌کرده، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، پنیر، ماست، دوغ، لوبیا، نخود، عدس و بادام هستند.

– چربی‌های سالم را انتخاب کنید. چربی برای جذب ویتامین‌های محلول در چربی و تولید هورمون‌ها ضروری است. اما نوع و مقدار چربی مصرفی بسیار مهم است. بهتر است چربی‌های اشباع شده مانند کره، کره مایع، روغن حیوانی، چربی گوشت و پوست مرغ را کمتر مصرف کنید و چربی‌های غیراشباع مانند روغن زیتون، روغن کلزا، روغن آفتابگردان، روغن سویا، آووکادو، دانه‌ها و تخمه‌ها را بیشتر مصرف کنید. همچنین از چربی‌های ترانس مانند مارگارین، روغن‌های هیدروژنه شده و بعضی از فست فودها و شیرینی‌جات دوری کنید.

– آب بخورید. آب برای حفظ تعادل آب و الکترولیت بدن و دفع سموم از کلیه‌ها ضروری است. همچنین آب به کاهش احساس گرسنگی و کنترل وزن کمک می‌کند. بهتر است روزانه حداقل ۸ تا ۱۰ لیوان آب بخورید. از نوشیدن نوشابه‌های شیرین، آبجو، شراب و نوشیدنی‌های حاوی کافئین خودداری کنید.

– فعالیت بدنی را از قلم نیندازید. فعالیت بدنی به بهبود عملکرد انسولین، کاهش قند خون، افزایش سوخت و ساز، کاهش استرس و کنترل وزن منجر می‌شود. بهتر است هفته‌ای حداقل سه تا پنج بار فعالیت بدنی با شدت متوسط تا بالا داشته باشید. فعالیت‌های مناسب شامل پیاده‌روی، دویدن، شنا، رقص، ژیمناستیک و دوچرخه‌سواری هستند. قبل از شروع فعالیت بدنی با پزشک خود مشورت کنید.

و اما رژیم دیابت بارداری اومادایت

😵‍💫😵‍💫وای از روزی که آزمایش میدید، میفهمید قند بالا دارید، اولین کار که به ذهنتون میرسه حذف نان و برنج است.

👩🏻‍⚕️اما فک نکنید با داشتن قند بالا باید هیچی نخورید و همه چی را حذف کنید!!!!

شما با داشتن برنامه غذایی دیابت بارداری همه چیز میخورید، اما مقدار و زمان و نحوه مصرفش رو ما به شما میگیم. 😇😇پس دیابت بارداری خطرناک هست و باید پیگیری کنید اما درمانش سخت و وحشتناک نیست. نگران نباشید

اگر قند بالا دارید و باردار هستید، جهت دریافت برنامه غذایی به صفحه اول سایت یا واتس آپ ۰۹۰۳۸۰۲۰۴۳۵ مراجعه کنید👩🏻‍⚕️👩🏻‍⚕️

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.